Een huis in Spanje kopen

Wilt u een huis kopen in Spanje? Bijvoorbeeld als investering, permanent verblijf, vakantieadres of om te overwinteren? Een woning in Spanje is een goede keuze, u profiteert namelijk niet alleen van de Spaanse zon. De kans is groot dat de overwaarde van uw huis zal groeien. Wilt u een tweede woning aanschaffen? Dan kunt u er voor kiezen om deze (tijdelijk) verhuren voor extra inkomsten. Het kopen van een woning in Spanje zal niet alleen zorgen voor veel vakantieplezier maar is ook een uitstekende investering. Samen met Cala Blue vindt u gegarandeerd uw droomhuis.

Een permanent verblijf of een tweede woning in Spanje kopen?

Wij begrijpen dat de keuze voor een woning in Spanje snel gemaakt is. Of u nu permanent naar het buitenland wilt verhuizen of in de vakantieperiodes wilt genieten van de zon. Op onze projectpagina’s kunt u meer lezen over de verschillende nieuwbouwwoningen in Andalusië (Costa del Sol). Deze zijn zorgvuldig geselecteerd op basis van bouwkwaliteit en locatie.

De belastingregels in Spanje zijn afhankelijk van de duur van uw verblijf. Verblijft u gedurende het jaar grotendeels in Spanje? Dan zullen de belastingregels anders zijn dan wanneer u er slechts enkele maanden blijft. Neem gerust contact met ons op als u vragen heeft, wij helpen u graag. Samen kunnen we ervoor zorgen dat uw droom werkelijkheid wordt.

Investeren in Spaans vastgoed

Er zijn meerdere redenen waardoor de keuze valt op investeren in Spaans vastgoed. Een interessante trend is dat mensen meer op afstand werken. Dit maakt het mogelijk om overal ter wereld te werken, Spanje is een zeer populaire bestemming voor thuiswerkers. Dit komt mede door de uitgebreide keuze aan luxe woningen. De instapprijs voor een luxe woning ligt rond de 2 ton.

In onze blogs hebben we al enkele keren geschreven over het leven in Spanje. Denk hierbij aan de architectuur, de zee en natuurlijk het eten. Spanje is hét land voor levensgenieters. Ziet u uzelf al aan het strand liggen na een dag hard werken?

Hypotheek en financiering om een huis in Spanje te kopen

Heeft u uw droomhuis gevonden? Dan is het belangrijk om de financiering op orde te hebben. Er gelden in Spanje andere regels bij de aankoop van een huis. Het is bijvoorbeeld van belang of u permanent verblijft of dat het gaat om een tweede huis in Spanje. De hypotheekrente kunt u bijvoorbeeld niet altijd aftrekken van de belasting. Verder is het vaak lastig om een Nederlandse hypotheek te krijgen voor een woning in Spanje. Als buitenlander kunt u wel een lening krijgen bij een Spaanse bank, let wel dat er vaak maar financiering tot 70% gegeven wordt.

Door ons uitstekende netwerk van lokale banken en hypotheekadviseurs kunnen wij u uiteraard helpen met het financieringstraject. Vraag ons gerust om advies.

Kosten bij het aankopen van een woning in Spanje

In Spanje betaalt u geen makelaarskosten, deze worden namelijk betaald door de verkopende partij. Net als in Nederland betaalt u kosten koper, bij de aankoop van een nieuwbouwwoning dient u rekening te houden met 3 tot 4 procent bijkomende kosten. Deze kosten zijn voor het registreren van de woning in het kadaster, de notariskosten, het zegelrecht en de kosten van de advocaat (dit is optioneel maar wel aangeraden). Houdt verder rekening met 10% BTW op nieuwbouwwoningen in Andalusië en Valencia, in andere regio’s kan dit verschillen.

Cala Blue is uw Nederlandse makelaar in Spanje

Er komt ontzettend veel kijken bij het kopen van een huis in Spanje. Cala Blue staat als Nederlandse makelaar voor u klaar om alle zorgen weg te nemen. Wij zorgen er samen met lokale projectontwikkelaars voor dat uw aankoopproces perfect verloopt. We blijven echter zelf uw persoonlijke aanspreekpunt. Het enige wat u hoeft te doen, is genieten van uw woning onder de Spaanse zon.

Op onze website kunt u een ruim aanbod aan nieuwbouw projecten vinden. De kans is groot dat uw droomwoning er tussen staat. Als u interesse heeft in een woning voorzien wij u graag van extra informatie. Wilt u de woning bezichtigen? Cala Blue zorgt ervoor dat u tijdens een bezichtigingsreis de woning en de omgeving leert kennen. Wij halen u op bij het vliegveld en brengen u naar de locatie. Daarnaast vertellen wij u graag over de regio en tippen wij waar u lekker kunt eten.

Besluit u over te gaan tot aankoop? Dan vergoeden wij tot €1.000 euro aan reiskosten. Verder hoeft u nergens meer naar om te kijken, wij helpen u met alle regelingen en documenten. Uiteraard kunt u ook na de aankoop van uw woning bij ons terecht voor advies en ondersteuning.