De Beste Stranden Aan De Costa del Sol

De Costa del Sol, de kustlijn van het prachtige Andalusië de streek die bekend staat om haar authentieke Spaanse cultuur, gastvrijheid en haar lieve inwoners. Echter mogen we niet vergeten dat deze streek in trek is bij mensen uit heel Europa die opzoek zijn naar de zon. De Costa del Sol biedt dan ook 325 dagen per jaar zon en deze prachtige dagen kunt u doorbrengen op een van 125 stranden. De ruim 160 kilometer lange kustlijn kent enorm veel prachtige stranden maar ik neem u graag mee in wat voor mij de mooiste stranden zijn aan de Costa del Sol.

De beste stranden aan de Costa del Sol

El Cañuelo Beach, Nerja

El Cañuelo is het uiterste noordelijke puntje van de Costa del Sol. Dit strand komt u tegen vlak voordat u de provincie Granada tegenkomt en staat bekend om het oranje koraal. Het oranje koraal is een soort koraal dat met uitsterven bedreigt wordt maar door het helderblauwe water kunt u met duikbril op het koraal prachtig bewonderen. Het strand is gelegen in een natuurgebied Cerro Caleta en dit zorgt voor ideale rust en een atmosfeer die u niet snel elders tegen gaat komen.

Maro Beach, Nerja

Een ander strand dat we zeker niet mogen vergeten in dezelfde omgeving als El Cañuelo is Maro beach. Maro beach ligt in een omgeving met allemaal kleine baaitjes waardoor u optimaal kan genieten van de rust. De wegen erheen zijn niet optimaal, maar dit zorgt er wel voor dat het vaak wat rustiger is dan ergens ander. Mocht u een keer in de omgeving zijn dan is Maro beach zeker het kijken waard, is het niet om er te gaan liggen dan is het al enorm leuk om de pracht van de rotsen te bekijken.

Playa de Carvajal, Fuengirola

Playa de Carvajal ligt ten noorden van Fuengirola en voor ieder die van wat meer rust wilt genieten dan gewend in het best wel drukke Fuengirola kan hier goed terecht. Het strand heeft een combinatie van urbanisatie en natuur, zo kunt u heerlijk op het strand genieten maar binnen no time ergens op de boulevard of bij een Chiringuito genieten van een heerlijk koud glas Sangria. Het strand staat bekend om haar ondiepe waterlijn waardoor kinderen hier ideaal in het water kunnen spelen en nog tot redelijk ver in het water kunnen staan.

Playa de La Rada, Estepona 

Is het bekendste strand van Estepona, een uitgestrekt stuk strand van 3 kilometer lang en hier kunt u ideaal terecht als u alles op steenworp afstand wilt hebben. Zo zit u minuten verwijderd van de gezellige hoofdstraten van Estepona waar u de hele dag door kunt genieten van het lekkerste eten. Zomers kent het strand een tal van activiteiten dus echt voor ieder wat wils. 

Playa Del Real de Zaragoza, Marbella

Playa del Real de Zaragoza staat bekend om haar lange stranden en de rust die u niet gaat krijgen bij een van de andere stads stranden in Marbella. Het strand kent een jetski verhuur, u kunt bedjes huren en genieten van de horecagelegenheden in de omgeving. Siroko beach is dan ook zeker een aanrader om heen te gaan het is een beach club, waar u de hele dag door kunt genieten van goede muziek, heerlijke cocktails en tussen de middag of ‘s avonds enorm goed kan eten.

Playa de la Duquesa, Manilva

Heeft u ooit een strand gezien met donker zand? Dit is wat u aantreft als u Playa de la Duquesa oploopt. Het is een groot strand dat uitloopt op de boulevard. In de omgeving een van de bekendere stranden maar zoals u wellicht weet is Manilva nog niet zo groot. Dit zorgt ervoor dat het strand vele malen rustiger is dan de stranden die te vinden zijn dichtbij de grote plaatsjes. Het strand biedt verschillende opties zo kunt u bedjes huren en zit u in de buurt van restaurants om te genieten van uw boquerones die vers worden bereid boven het vuur. 

Kortom, de streek kent enorm veel prachtige stranden en dit is maar een fractie van de beste stranden. We kunnen u dan ook zeker aanraden om de omgeving te ontdekken per auto of scooter, want dan krijgt u pas echt door wat voor charmes de omgeving heeft en wellicht zijn er andere stranden die meer aansluiten bij uw wensen.