Bijzondere Bezienswaardigheden in de Costa del Sol

Eigenlijk zit heel Andalusië vol met bijzondere historie en historische elementen, zo kennen de meeste steden/dorpjes old villages waarin enorm charmante pleintjes liggen met daarom heen prachtige witte historische gebouwen. Voorbeelden hiervan zijn Marbella Old Town, Benalmadena Pueblo, Centro Historico de Estepona etc. Dit is dan ook niet wat we nu gaan uitlichten we gaan ons nu voornamelijk kijken naar historische elementen in de regio waar men niet direct aan denkt bij de Costa del Sol.

Bijzondere bezienswaardigheden in de Costa del Sol

Puente Nuevo, Ronda

Puente Nuevo ook wel de nieuwe brug is een stenen brug die als een van de drie bruggen de diepe kloof Tajo de Ronda met de rivier de Guadalevin overspant. Op sommige plaatsen is deze kloof wel 120 meter diep. De brug verbindt de markt met de oude stad en is een van de 3 toevoerwegen. De brug heeft een hoogte van 98 meter en de bouw begon in 1938, in 1793 werd de brug pas opgeleverd.

Balcon de Europa, Nerja

Balcon de Europa is een klif omgetoverd tot uitkijkpunt over de zee en de stad Nerja. Het is niet alleen leuk om op te wandelen en van het uitzicht te genieten maar het wordt ook gebruikt voor feesten en concerten. Wilt u dus optimaal gebruik maken van het moment dan moet u de lokale media in de gaten houden want hier wordt elk feest en evenement opgedeeld dat te maken heeft met Balcon de Europa.

Castillo de Colomares

Als u van kastelen houdt bent u in Benalmadena op het juiste adres. Castillo de Colomares is een prachtig kasteel dat nog niet zo heel lang geleden gebouwd is (1987). Het is gebouwd als monument voor de ontdekkingsreis naar wat we vandaag de dag Amerika noemen. Het is in klassieke Spaanse bouwstijl ontworpen en zeker een aanrader om te bezoeken.

Centro de Artes Mijas

Centro de Artes Mijas, eigenlijk is heel Mijas prachtig om te bezoeken. Het dorpje Mijas is een bergdorpje op een berg gelegen wat zorgt voor uitzicht over verschillende steden. U bent vast wel bekend met de foto’s van de witte huisjes op de berg, veel hiervan zijn gemaakt van Mijas. In Mijas zijn verschillende dingen te doen en te zien, zo heeft het nog een oude stierenvechten arena waar jaren geleden met stieren gevochten wordt en staat het bekend om de ezels die u daar veel op straat aantreft.

Acueducto Del Aguila

Acueducto Del Aguila is een oude brug die bekend staat om haar poortjes, de brug werd gebouwd om water naar de molens van de oude suikerfabriek in San Joaquín de Maro te transporteren. Het bedrijf werd verkocht maar pas jaren later werd het publiek eigendom nadat de fabriek het gaaf aan de gemeente raad van Nerja.

Castell Gibralfaro

Een van de hoogtepunten in Malaga is ook wel Castell Gibralfaro op de top an de berg. Vanaf dit kasteel kunt u over de hele stad heen kijken en op een goede dag kunt u zelfs Gibraltar zien! De entree is slechts 3,50 en daarmee ook echt een aanrader, u kunt hiermee niet alleen het kasteel zien maar ook het mooie uitzicht over de stad Malaga en de omgeving.

Er is enorm veel te doen, de Costa del Sol is de ideale plek voor een goede afwisseling tussen de oude cultuur en het moderne leven. Naast culturele dingen bekijken in de regio kunt u er uiteraard ook voor kiezen om de cultuur in de Costa del Sol letterlijk te proeven. De regio kent nog de authentieke Spaanse gerechten die in de grote delen van Spanje uit het straat beeld zijn verdwenen.