Costa del Sol: de leukste steden om te bezoeken.

De Costa del Sol vindt u in het zuidelijke deel van Spanje. Letterlijk betekent Costa del Sol de kust van de zon, wat te danken is aan het overwegend zonnige weerbeeld dat hier het hele jaar door heerst. Nergens in Spanje duurt het zomerseizoen zo lang als aan de Costa del Sol. 

De leukste steden aan de Costa del Sol.

Granada

Bekend om het prachtige Alhambra (UNESCO werelderfgoed) en de prachtige oude binnenstad. Ook kunt u hier fantastisch eten bij de vele tapasbars. Bestel gewoon een drankje en u krijgt er een tapas bij. Let wel, de gratis tapa is elke keer iets anders maar u mag niet kiezen. Wilt u liever zelf beslissen wat er op tafel komt te staan? Bestel dan een grotere portie van de reguliere kaart.

Marbella

Op ideale locatie in Andalusië ligt de stad Marbella. De populaire badplaats ligt tussen Málaga en Gibraltar in en is tevens bekend vanwege de haven Puerto Banús. Ze noemen deze haven ook wel de meest prestigieuze plezierhaven van de hele Middellandse Zee. In Marbella zijn veel luxe restaurants en fijne hotels te vinden. Reizigers die van watersport, golf of andere sporten houden zitten in Marbella op de juiste plek. Er zijn namelijk vele luxe golfterreinen en ook zeer veel andere sportfaciliteiten.

Málaga

Het heerlijke Málaga ligt ongeveer een honderd kilometer van de Straat van Gibraltar. Deze op één na grootste stad van Andalusië heeft voor de toerist genoeg te bieden. Zo zijn er meer dan voldoende musea, historische gebouwen, parken en winkels. Wat u zeker niet mag overslaan is het Arabische Fort ‘Alcázaba’. Dit fraaie monument van Málaga ligt wat hoger dan de stad, waardoor u een prachtig uitzicht heeft. Binnen in het fort is een archeologisch museum gevestigd. De kathedraal van Málaga, de levendige haven en Jardin de la Conceptión vormen een rijtje van highlights die u gezien moet hebben. Museo Picasso, Museo de Artes y Tradiciones (museum voor populaire tradities) en Museo Municipal de Málaga zijn musea die er uitspringen om bezocht te worden. Met een bezoek aan deze gezellige stad, merkt u dat het nog heel veel meer te bieden heeft.