Advies nodig?             Whatsapp   info@calablue.nl

Bijzondere Tapas Plekjes aan de Costa del Sol

Andalusië staat bekend om haar authentieke Spaanse keuken, met andere woorden hier kunt u nog echt authentieke tapas eten en dat tegen schappelijke prijzen. Tapas gaat niet alleen om het eten, het is een kwestie van een gehele ervaring. Een tapas bar hoeft er dan ook niet fancy uit te zien, u wilt juist een tapas bar die traditioneel Spaans eruit ziet in de hoop dat u nog oude familie recepten treft.

Bijzondere tapas plekjes aan de Costa del Sol

Arco Tapas Bar, Marbella Old Town

Volgens velen in deze omgeving is Arco de tapasbar van Marbella Old Town. Het restaurant is gelegen in een monumentaal pand en zeker zomers als de tafeltjes buiten half op de straat staan is het aan te raden. U zit dan in een prachtig authentiek Spaans straatje waar een auto’s mogen komen zodat u nog tot in de late uurtjes kunt genieten van de heerlijke Spaanse keuken. Het eten hier wordt vers voor u bereidt dus mocht u een keer in de buurt zijn is het zeker een aanrader, let op het is we verstandig om van te voren te reserveren om zeker te weten dat Arco niet vol zit.

Refugio, Nerja

Dit is een om te combineren met de bezienswaardigheden aan de Costa del Sol, mocht u i de omgeving zijn dan zal ik zeker zeggen ga langs bij Refugio. Refugio is van origine een steakhouse maar de tapas is gemaakt van de oude Spaanse recepten met verse ingrediënten. Het is tevens ook niet duur als u het vergelijkt met de concurrent. Daarnaast is Refugio travelers choice van 2021 op tripadvisor. Het is misschien niet de meest charmante plek om te gaan eten maar ik kan u verzekeren dat u hier authentiek Spaans eten krijgt dat enorm goed bereidt is. Het is op loopafstand van het Balcon van Europa dus zeker leuk om te combineren.

La Abaceria de Ronda, Ronda

Waar staat de Spaanse keuken onder andere om bekend? De worstjes, hammetjes en andere vleeswaren dit is iets waar La Abaceria een van de beste in is. Gaat u voor een wijntje dan is een kaas/vlees plankje zeker aan te raden. Het ziet er a;;Emma; wat nieuwe uit en is wat leuker opgemaakt maar dit doet gelukkig geen afbreuk aan de kwaliteit van de tapas die u eet bij La Abaceria.

Bodegon Gallery Restaurante & Tienda de Vinos, Benahavís

Als u van goede wijnen houdt in combinatie met lekkere tapas dan bent u in Benahavís bij Bodegon Gallery aan het juiste adres. Dit is nou een typische oude Spaanse tapas zaak met de flessen wijn overal en nergens door het Restaurant. Het ligt op de hoogte van Estepona iets meer land inwaarts in het kleine historische centrum van het dorpje Benahavís. Zoals de naam eigenlijk al zegt kunt u het beste van beide werelden met elkaar combineren, de beste wijnen in combinatie met uitstekende tapas. Op het dakterras van het restaurant kunt u sfeervol dineren en kijkt u uit over de omliggende bergen. 

We hebben een hoop soorten tapas plekjes besproken, we kunnen echter concluderen dat de Costa del Sol de “place to be” is als het gaat om de oude Spaanse keuken. Ik zou ook zeker aanraden om een keer naar het historische centrum van Malaga te gaan deze zit bomvol authentieke Spaanse tapas tentjes die u niet online kan vinden.