Advies nodig?             Whatsapp   info@calablue.nl

HomeHet proces van aankoop

Het proces van aankoop

Benieuwd hoe wij u begeleiden? Op deze pagina leest u alles over het aankoopproces van uw woning in Spanje.

Als u de beslissing heeft gemaakt om een luxe woning in Spanje te kopen zijn er enkele dingen om over na te denken. Ook komt er heel wat kijken bij de aankoop van een luxe woning. Wij van Cala Blue ondersteunen u hierbij en leggen het aankoopproces dat u bij ons doorloopt haarfijn voor u uit.

Hoe verloopt het aankoopproces?

1. Oriënteren locatie

Om ervoor te zorgen dat het aankoopproces soepel verloopt is de eerste stap om te oriënteren op de regio’s waar wij woningen aanbieden. Momenteel zijn dit de Costa del Sol en de Costa Blanca. Dit is de eerste stap, omdat elke regio verschilt van elkaar. Zo kan de ene regio bijvoorbeeld meer voorzien zijn van golfbanen of zijn de woningen over het algemeen goedkoper.

2. Bepalen budget en wensenlijst

Als u bekend bent met de regio’s is het tijd om na te denken over de wensen die u heeft en het budget dat hierbij aansluit. Enkele wensen kunnen zijn: het aantal slaapkamers, de afstand tot het strand, dicht bij een grote stad, een privézwembad of de afstand naar het dichtstbijzijnde vliegveld. Met deze gegevens kunnen wij naar uw droomhuis op zoek.

3. Ontvangen selectie passende woningen

Als wij aan de slag zijn gegaan met uw wensenlijst dan zorgen wij ervoor dat er een passende selectie wordt gemaakt. In deze selectie voorzien wij u met informatie over de projecten, deze projectenlijst ontvangt u op de mail zodat u de tijd heeft om de projecten te bekijken. In het gunstigste geval zit er een luxe woning tussen die u aanspreekt. Mocht dit niet het geval zijn horen wij het graag en zullen wij verder zoeken.

Het is niet altijd mogelijk om een woning te vinden die voldoet aan uw gehele wensenlijst. Wij doen ons best om zoveel mogelijk wensen te vervullen en tevens binnen het budget te blijven.

4. Bezoek op locatie

Mocht er uit de selectie een passende woning naar voren komen dan nodigen wij u graag uit om langs te komen op locatie. Op het dichtstbijzijnde vliegveld halen wij u op en laten we de regio zien. Ook geven we tips over goede wijnen of fantastische restaurants in de buurt. Uiteraard volgt er ook een bezoek naar de locatie waar de woningen gebouwd worden.

5. Keuze maken

Uiteindelijk hebben wij u van alle informatie voorzien die wij vooraf kunnen bieden, ook is er een bezoek geweest op locatie. De volgende stap is dat er een keuze gemaakt moet worden of u overgaat tot aankoop of niet.

6. Reserveringsovereenkomst

Als u besluit om over te gaan tot aankoop zal er een reserveringsovereenkomst getekend moeten worden. Om het simpel te houden zorgt dit ervoor dat de desbetreffende woning voor u gereserveerd wordt en niemand anders de woning meer kan kopen.

7. Koopcontract

Nadat de woning gereserveerd is wordt er een voorlopig koopcontract opgesteld, met daarin alle essentiële informatie. Ook moet er voor de aankoop van de woning een aanbetaling van 10 procent van de aankoopprijs worden gedaan. Na ondertekening van het voorlopig koopcontract en de aanbetaling wordt de woning van de markt gehaald.

8. Oplevering

Per project kunnen wij u vooraf ongeveer aangeven wanneer het project opgeleverd wordt. Als deze datum bereikt wordt betekent dit dat uw huis afgebouwd is en u heel dichtbij bent om het in gebruik te nemen.

9. Uw woning klaar maken voor gebruik

Om de woning te kunnen gebruiken zullen er nog contracten afgesloten moeten worden bij de water- en elektriciteitsmaatschappij, ook hier helpen wij u bij. Tot slot zal de woning in de meeste gevallen nog ingericht moeten worden. Hierbij mag u zelf de keuze maken om het huidige interieur te verplaatsen naar Spanje of in Spanje nieuw interieur te kopen.

Aan de Costa del Sol en de Costa Blanca bieden wij momenteel projecten aan. Neem gerust een kijkje.