Waarom Barcelona de leukste stad van Spanje is.

Het klimaat

Milde winters en niet te warme zomers, dat is het klimaat van Barcelona. In vergelijking met hoofdstad Madrid of meer zuidelijk gelegen steden zoals Málaga is het klimaat hier erg fijn. In de winter kunt u nog regelmatig buiten genieten van de zon, een barbeque met de kerst is bijvoorbeeld niet ongewoon. De zomers zijn verder niet overdreven warm. Door de frisse zeewind stijgen de temperaturen hier zelden boven de 35 graden. Barcelona is dé ideale bestemming het gehele jaar door.

De gastronomie

Barcelona telt meer dan 20 restaurants met Michelinsterren, liefhebbers van echte haute cuisine (of la alta cocina) kunnen hier dan ook hun hart ophalen. Ook voor een minder luxe maaltijd zit u in Barcelona goed, op elke hoek van de straat vindt u wel een liefelijk restaurantje of tapasbar. Enkele van onze tips voor een goede maaltijd: Bar del Pla (Tapas – Regio: El Born) | Botafumeiro (Visrestaurant – Regio: Eixample) | Ca Germans (Catalaans – Regio: Poble Nou).

De stranden

Voor de Olympische Spelen van 1992 had Barcelona geen stranden, de stukken land aan het water waren bedekt met krottenwijken. Met de komst van de Spelen besloot de stad haar imago op te vijzelen en werden onder andere de stranden op de schop genomen. Tegenwoordig zijn de stranden van Barcelona zeer goed verzorgd, met fijn zand en relatief schoon water. Ideaal voor een middagje in de zon. Tip: voor nóg mooiere stranden reist u het beste buiten de stad. Op slechts 20 minuten van het centrum ligt bijvoorbeeld het prachtige Gavà, waar u meer ruimte en minder toeristen zult vinden.

De ligging

In Barcelona zelf is natuurlijk al een hoop te beleven, maar ook in de omgeving is er genoeg te doen. Zo bereikt u binnen 2 uur in de Catalaanse skigebieden, ideaal om in de winter een dagje te genieten van de sneeuw. De rest van Spanje is ook makkelijk te bereiken met de auto, zo bent u binnen 3 uur u in het prachtige Valencia en ligt Alicante slechts op 5 uur rijden. Op zoek naar even iets anders? Binnen 2 uur bereikt u de Franse grens, met de prachtige regio Languedoc en Côte d’Azur binnen handbereik.