Advies nodig?             Whatsapp   info@calablue.nl

Ontdek de schoonheid van Empuriabrava.

Het Venetië van Spanje.

Empuriabrava wordt ook wel het Venetië van Spanje genoemd. Dit komt door de vele kanalen die het dorp doorkruisen. De kanalen van dit fijne dorp zijn maar liefst 35 kilometer lang, ideaal voor een rustgevende tocht langs de vele luxe villa’s die zich langs het water bevinden.

Activiteiten.

In het dorp zelf is er ook genoeg te beleven, er is een breed zandstrand, een mooie promenade met winkels en restaurants en vele aanbieders die boten en jachten verhuren. Iedere zaterdagochtend wordt de grote markt van Empuriabrava gehouden op de boulevard, direct naast het strand. Hier kunt u lokale producten kopen zoals verse groente en fruit, wijn uit het nabijgelegen Empordá wijngebied en allerlei strandartikelen en souvenirs.

Boot huren.

U kunt hier boten in allerlei soorten en maten huren, met of zonder vaarbewijs. Tevens kunt u privéboten huren die u naar nabijliggende attracties brengen zoals Cap de Creus en Cadaqués. Wilt u zelf een boot huren om de kust te ontdekken? Wij raden Thalassa bootverhuur aan. Het verhuurkantoor kunt u vinden aan de Avingunda d’Europa, vlakbij het dorpscentrum.