Advies nodig?             Whatsapp   info@calablue.nl

De mooiste golfbanen van de Costa del Sol

De Costa del Sol kent vele bijnamen waaronder de Costa del Golf, het is een regio die veel mooie golfbanen kent en elk jaar trekken er enorm veel liefhebbers van de sport heen om een balletje te slaan in een van de mooiste golf regio’s van Spanje. Vandaag gaan we inzoomen op de Costa del Sols mooiste golfbanen.

De mooiste golfbanen van de Costa del Sol

Real Club Valderrama

Dit is een van de beste golfbanen in de regio en ligt in de buurt van Sotogrande, het is een 18 holes golfbaan en is ontworpen door Robert Trent Jones in 1974. De baan is niet gemakkelijk en elke slag moet met precisie en doordacht zijn. De par 71 Championship Course meet 6356 meter vanaf de professionele tees. De meeste fairways liggen dwars op de heuvels waardoor de bal vaak naar beneden rolt. Het is een van de duurdere golfbanen in de regio maar dit zorgt er wel voor dat u in een enorm goed onderhouden omgeving kunt golfen zonder last te hebben van veel mensen om u heen.

Finca Cortesin

De tweede in de lijst is Finca Cortesin, onder golfers is deze baan even hoog gewaardeerd als de vorig genoemde golfbaan Real Club Valderrama. De baan kent wederom 18 holes en meet 6800 meter met meer dan 100 bunkers die het spel nog tactischer en preciezer maken. Door al deze bunkers is het op deze baan dan ook van belang om met enorme precisie te werk te gaan. Dit is een van de beste banen van Spanje en vanaf de baan kunt u genieten van uitzicht op de Middellandse Zee en de gebergtes die landinwaarts liggen.

Real Club de golf Las Brisas

Dit is een baan van internationaal niveau gevestigd in Marbella, het is opgericht in 1968 en er worden regelmatig regionale en nationale golf evenementen gehouden. Het heeft tweemaal een wereldkampioenschap mogen hosten dus als u op de baan van uw idolen wilt lopen dan bent u bij Real Club de golf Las Brisas op het juiste adres. De spelers beweren dat de baan een unieke ervaring geeft en interessant is voor gevorderde omdat de baan bij elke hole moeilijker wordt. Op de club zelf zijn verschillende mogelijkheden en bevindt zich een professionele golfwinkel. Daarnaast is er een restaurant gevestigd waar u tot na de late golf avondjes terecht kunt voor een goed diner. 

Los Naranjos Golf Club

Los Naranjos Golf Club staat op de 19e plaats van de beste golfbanen van de wereld en is gelegen in Puerto Banus, Marbella. De baan is opgericht in 1977 en sinds dien een van de favoriete plekken voor het hosten van de wereldkampioenschappen golf. De baan is ontworpen met brede fairways, natuurlijke moeilijke hindernissen die ervoor zorgen dat de baan uitdagend is. 

Real Club de Golf Guadalmina

De club is opgericht in 1959 en is daarmee een van de oudste golfclubs van Marbella. De baan heeft relatief smalle fairways omdat het tussen de villa’s van Marbella ligt. Dit zorgt ervoor dat de beste golfers hierheen komen om hun kunnen te testen. De golf club kent twee banen de Noord- & Zuid-baan met elk 18 holes. OP de Zuid-baan speelt u zelfs een hole direct aan het strand.

Dit zijn slecht een paar van de golfbanen die we hebben uitgelicht in de Costa del Sol, als u op Google Maps zoekt naar golfbanen in de regio dan ziet u hoe onwijs veel de regio kent en ieder met z’n eigen personaliteit. Kortom het is zeker aan te raden om naar de regio te trekken en gebruik te maken van de mooiste golfbanen en mooiste locatie van de Costa del Sol, Spanje.